torsdag 23 april 2009

" betydande framsteg har gjorts men realiteten i dagens värld är inte fri från strukturell rasism" Kamrat Bounkeut Sangsomsack



Genevé 21 April 2009 konferensen mot rasism 

Under dagen den 21 April höll Kamrat  Bounkeut Sangsomsack ett anförande i sin egenskap av vice utrikesminster och tillika ledare för Lao Folkens Demokratiska Republiks delegation till  konferensen mot rasism. Kamrat Sangsomack talade om enighet och samarbete, och visar ett postivt exempel på handlingskraft och det som Kamrat Patrick Anthony Chinamasa var inne på om att varje land stora som små har ett ansvar. 

Vår bevakning av konferensen mot rasism fortsätter ur det progresiva perspektivet som etablerad media väljer att retuschera bort.


 Kamrat Sangsomsack utgick ifrån 2001 år konferens och sade att 2001 års konferens i Durban har betydande framsteg gjorts men betonade också att: Emellertid har inte konferensens motto enade mot rasism: rättvisa och värdighet åt alla  inte fullt realiserats." Delegationens anförande var inspirerande på flera sätt, särskilt i beskrivande i hur livet i Lao Folkens Demokratiska Republik karaktäriseras av harmoni och enighet bland den multietniska folkrepublikens 49 folkgrupper något som bör ses som föredömligt och eftersträvasvärt 

 Folkets strävan Lao Folkens Demokratiska Republik visar hur ett land som präglats av kolonialism och imperialistisk aggression genom enighet kunnat bygga en självständig folkstat. 

Kamrat Sangsomsack gav åhörarna ett beskrivning av hur folkrepublikens konsitution garanterar alla folks lika rättigheter, samtdigt som  han blåste bort myter om Lao som ett isolerat land genom att han beskrev folkregeringens intiativ till att delta aktivt internationellt och regionalt att arbeta för genomförande av Durbanprogrammet.

Delegationens förhoppningar om starkare enighet i vägen fram för för att garantera att konferensens motto gjorde sig tydliga. innan  anförandet avslutades. var Kamrat Sangsomsack var mån om att understyka betydelsen av att vi tillsammans bör utreda och värdera vad vi hitills åstakommit för att åstakomma starkar enighet i att uppnå konferensens motto i framtiden. 


Jan, Röster För Zimbabwe 23 april 2009

Inga kommentarer: