fredag 24 april 2009

"Kinas folk har en förpliktelse att bistå Zimbabwes folk" Kamrat Zhai Jun

Assisterande utrikesminister med särskilt anför för relationerna  med Afrika  Kamrat Zhai Jun företrädare för Folkrepubliken Kinas Centrala Folkregering är i Zimbabwe för att stärka samarbetet mellan de två länderna. Kamrat Zhai Jun höll nyligen en presskonferens och det rapporterades i dagens Herald en Artikel med rubriken Kina redo att bistå Zim, säger besökande minister.  Vidare beskrev  ZImbabwes utrikesminister Kamrat Mumbengegwi hur relationerna mellan de två länderna givet växer sig starkare och starkare och har en lång historia. Kamrat Zhai Jun förklarade med principfasthet att: " i en tid när Zimbabwes folk börjar inse sin potential är det Kinesiska folket förpliktade at bistå Zimbabwes folk" 

Två dagars besöket i Zimbabwe förväntas resultera i underskrivandet av en bilateral överenskomelse och en ekonomisk och teknisk överenskomelse för upprättandet av jordbruksteknologiska demonstrations  centret.

Kamrat Zhai Jun såg detta samarbete som fullt naturligt och förklarade om Zimbabwes folk osjälviska stöd i samband med en jordbävning i Folkrepubliken Kina förra året: 

"Zimbabwes folk var de första att visa sympati och bistå oss när en jorbävning drabbade landet"

Kamrat Zhai Jun skall idag träffa Kamrat Mugabe och vad som väntar är ett stärkande av se åt öst politiken som slagit igenom med stor framgång.

Inga kommentarer: