måndag 20 april 2009

"Jag sjunger om partriotism , disciplin enighet och anti-imperialism" Kamrat Cde Chinx

Idag hade harare baserade The Herald en intressant artikel om revolutionär musik. Om musikens styrka att föra folk samman och arbeta för enighet. Med i tidningen fanns en artikel om en  Befrielsekampens kader Kamrat Chinx. Revolutionären som tillika är sångare och b.la ledde de beväpnade styrkornas kör under befrielsekampens dagar.

Kamrat Chinx talade om sitt intiativ om att staten borde återuppta intiativet med nya nationella musik galor. Kamrat Chinx förklarade hur musik inte galorna inte bara ger folk underhållning utan mer därtill cementerar enigheten och ökar känslan av samhörighet.

Kamrat Chinx vann pris 2005 för den mest inspirerande sången under befrielsekriget på Zimbabwe Music Awards. Kamrat Chinx har flera skivsläpp på gång med The police band, The Prison Band The Military Band och The Air Force Band och förklarade i artikeln.

Jag har 48 kompositioner jag har arbetat med som handlar om teman som jag normalt sjunger om vilka är patriotism, enighet, disciplin, och anti-imperialism"

Kamrat Chinx beskrev hur nationella musikgalor som borde fokusera på att hedra de nationella hjältar som kämpande för att befria landet ur dess koloniala bojor. Kamrat Chinx beskrev också enighetsintiativet som lede fram till den inkluderande regeringen som historiskt och han tyckte att även detta borde vara föremål för en musikgala.
 

Inga kommentarer: