tisdag 21 april 2009

Imperialistiska stater fegar ut ur diskussioner rörande rasism förtryck och ockupation


bild ovan: Dr Ahmadinejad Islamiska Republiken Irans President öppnade upp för en allvarlig diskussion om ockupationsmakten och Apartheid Staten Israel men många av västmakternas delegater fegade ur och vågade inte ta kritiken. Röster för Zimbabwe resonerar och reflekterar kring det ofattbara varför västmakterna är ovilliga att skriva in nutidens Apartheid på agendan på årets konferens mot rasism.

 Det känns overkligt - Den första konferensen mot Rasism i Geneve hölls med fokus på Apartheid i Sydafrika. men när Dr Ahmedinejad från Iran   verkligen satte dagens Apartheid i fokus i sitt anförande. Israeliska ockupationen av Palestina har lett till systematisk diskriminering och ockupationen visar ingen respekt för mänsklig värdighet  men när det kommer på tal, då fegar västländerna ur. 

Dr Ahmadinejad tog också  helt orädd  upp  USA imperalismens folkrättsbrott genom okupationerna av Afghanistan och Irak, och tog ställning emot imperialismens orättfärdiga ekonomiska och politiska dominans i världen. Vad vi såg igår var att många av västkapitalismens representanter fegade  ur  från debatten och utan att vänta på att Dr. Ahmadinejad talat till punkt lämnade de salen. Om  detta rapporterade  SVT'S Rapport igår. Imperialisterna fegar alltså ur när diskussionen kommer igång på allvar!

Röster för Zimbaber reflekterar över första dagarna på konferensen mot rasism

Imperialistiska stater bojkottar mötet, uppmuntrar till sabotage

Det finns ett antal västländer som dessutom vägrade delta på konferensen överhuvudtaget, däribland dem lander som Förenta Staterna , Australien,  och Israel. De västländer som närvarade på konferensen verkar inte ta den på allvar.

Alla dessa staters representanter visar sitt rätta ansikte först genom sina försök att störa anförandet  och sedan genom att fega ur. Extra pinsamt är väl ändå Förenta Staternas Nytillträdde Presidents ivriga initiativ för bojkott? Herr Obama har ju under sin valkampanj gjort sitt för att framstå som en hedervärd kämpe i kampen  mot rasism.

Ett tecken på arrogans och dubbelmoral från västmakterna
 - men konferensen kan  ändå nå resultat 

Imperialistländernas dubbelmoral är frustrerande att se, men Konferensen kan ändå nå resultat. Flera stater från alliansfriarörelsen närvarar vid årets konferens, framstående progressiva och självständiga nationer som inte drar sig för att våga stå på sig på den internationella arenan som domineras av imperialismen. 
Dr. Ahmadinejad förklarade igår om den ohållbara världsordning som styrs av egoism där ett fåtal världsmakter dominerar världens politik och ekonomi, samtidigt som de inte visar respekt för mänskligheten.

Dr Ahmadinejads anförande tog och viktiga frågor som var obekväma för Imperialisterna
- men Presidenten möttes av jubel och applåder från andra.  

Den Iranske presidenten gick ut modigt och starkt igår med ett anförande som verkligen tog upp viktiga frågor även om det ansågs obekvämt för många imperialistiska stater att diskutera.

 Ett antal västländer må ha lämnat salen men SVT's Rapport glömmer alla de stater med kämpande folk som stannade kvar och mötte det Anti Imperialistiska anförandet med applåder och jubel. Vi här på Röster för Zimbabwe tycker Det är bra att Iranska delegationen genom Dr Ahmadinejad vågat öppna upp för en diskussion om systematiskt rasistiska stater i världen idag, imperialistiska okupationer och segregering, och det skall bli intressant och se vart detta leder.

 Västmakternas ledare måste öppna sina öron och lyssna på världens folk har att säga
-Alliansfria rörelsen och världens kämpande folk kan vigda perspektivet

I dagarna håller flera delegationer anföranden, representanter från folkregeringar som representerar folk med erfarenhet  från att drabbas imperialistiska agressioner. erfarenheter av att leva under krigshot kolonialismens bojor och apartheidregimer.
 
Bland dessa länder finns flera stater i den postkoloniala världen Afrika Asien och Latin-Amerika.  Zimbabwe, Sydafrika, Botswana, Namibia Bolivia, Palestina Lao Folkens Demokratiska Republik. Är några av dessa länder, som tillsammans med Iranska delegationen kan vidga perspektivet i debatten. Som tidigare rapporterade vi att Republiken Kuba närvarar vid sammanträdet,  Kuba är det land som för närvarande innehar ordförandeskap i Alliansfria rörelsen, som omfattar 118 av världens stater.
Vi får  Hoppas att västvärlden håller öronen öppna för att ta till sig av vad delegationerna från dessa länder har att säga. Det emellertid tydligt att västmakterna ser ner på postkoloniala staterna
 
Kravet på FN reform åter aktuellt 
- imperialistiska stormakter  dominerar orättfärdigt världen

vissa respresentanter för västländerna däribland dem Norges utrikesminister och Frankrikes ambassadör har försökte förmedla intrycket att Iranska delegationens ställningstaganden som absurda som om omvärlden inte delade. Men frågan man borde ställa sig, hur dessa herrar definerar omvärlden.

Problemet som den Iranska Presidenten tog upp om ett fåtal världsmakter som orättfärdigt dominerar världen och inte låter alla nationer kommer till tals och delta i beslutfattande som rör världen, 
Detta är ett problem som också togs upp under den senaste debatten för general församlingen. Se vårt arkiv,så ska ni som läser se att diskussionen om ett reform av FN, och andra internationella organisationer har varit uppe länge, inte minst Republiken Zimbabwe har varit aktiva förkämpar i denna fråga, det är en brinnande fråga för hela den alliansfria rörelsen, i vilken Islamiska Republiken Iran också är en aktiv medlem 
 
 Norges utrikesminister försökte under gårdagen absurdförklara Iranska delegationens anförande, som en isolerad uppfattning som inte delas av omvärldens folk, pinsamt med tanke på  att den iranske presidentens anförande mötes upprepade gånger av jubel och appåder.  

Västerländsk media rapporterade från konferensen men innehållet i talet har inte alltid representerats i sin helhet, som i fallet med inslaget från Rapport.
 Hur folk reagerade på innehållet i talet framställdes skevt eftersom, ett antal västerländska ledare gick ut innan Iranske Presidenten talat till punkt. 

Det visar samma simpla fula trick som västmedia alltid använder sig av, det visar också vilken skev bild ett fåtal stater i västvärlden har om allmän folkopinion runt om i hela världen. Västimperialismen och dess allierade utgör inte hela världsamfundet, men det är en arrogant attityd som upprätthålls i västvärlden ett gammalt kolonialistiskt perspektiv som lever kvar i vår värld idag sorgligt nog. Vi här på Röster för Zimbabwe har skrivit om det många gånger
 

Vi hoppas att närvarandet från så många av alliansfria rörelsen stater kan utgöra en motvikt till västvärldens arrogans.

Det är tragiskt  det känns sorgligt att människor som var redo att ta intiativ  för att agera mot Apartheid i Sydafrika, inte vågar ta upp Apartheid i Israel, idag den 21 April hålller Palestinska delegationen sitt anförande - kommer det palestinska folkets röst tillåtas att göra sig hörd?

På tal om motvikt till västvärldens arrogans - 
media må dölja det men röster gör sig hörda

Dr. Ahmadinejad höll huvudanförandet , men företrädaren för  Organisation of Islamic Conference  professor Ekmeleddine Ihsanoglu talade också igår, liksom delegationerna från Republiken Sydafrika och Republiken Mozambique som företräddes av Kamrat Dlamini-Zuma för Sydafrika och justitieminister Kamrat  Maria Benvinda Levi för Republiken Mozambique. 

Vi kommer fortsätta rapportera, med ett anti-imperialistiskt perspektiv.Det framkommer tydligt när man tittat på  SVT's Rapport att de som är ansvariga på SVT inte är intresserade att rapportera helheten. 

Inga kommentarer: