tisdag 21 april 2009

"Vi har alla något att lära av varandra" Kamrat Chinamasa




I sitt anförande till FN's konferens mot rasism tog Kamrat Chinamasa  att det är av högsta vikt att alla medlemstater åter bekräftar den deklaration och det handlingsprogram som antogs på den senaste konferensen 2001, i Sydafrika.
 Kamrat Chinamasa kritiserade dem som valt att inte komma på konferensen med motiveringen att det var en mycket betydelsefull konferens och förklarade  att alla kan lära något av varandra.


bild ovan:
 Justisieminister Kamrat Patrick Anthony Chinamasa beskrev å Zimbabwiska delegationens vägnar att det var förbryllande att någon kunde tänka säga att bojkotta denna betydelsefulla konferens


Kamrat Chinamasa tog upp betydelsen av att alla måste arbeta hängivet för att få bukt med rasismen i alla dess former.  "dem av oss som har varit och sannerligen också fortsätter att vara offer för rasismen kan inte annat än förbryllas av tanken att någon skulle bojkotta denna oumbärliga uppföljningskonferens" 

Alla länder stora som små har ett historiskt ansvar

Kamrat Chinamasa beskrev hur alla länder, stora som små har ett historiskt ansvar.

Kamrat Chinamasa beskrev också hur  Afrikas länder samlades i Nigeria augusti 2008 för att förbereda sig för detta möte och där länderna kom överens om gemensamma lösningar.
med detta som ett gott exempel förklarade Kamrat Chinamasa vidare  hur länder över hela vår  värld kan lära av varandra. 

Inga kommentarer: