fredag 17 april 2009

Kamrat Mugabe betonar enigheten och självständighetens betydelse i intervju med ZBC

Dagen före Zimbabwe fyller 29 år så intervjuas landets President traditionsenligt. Kamrat Mugabe intervjuades i år av ZBC och intervjun kommer sändas klockan 9 ikväll i tv. emellertid publicerades en artikel baserad på utdrag ur intervjun. av särskilt viktigt betonade Kamrat Mugabe enigheten och självständighetens djupa betydelse, och hur självständigheten för folket samman.

"Vår självständighet i sin självaste natur gör oss till ett folk, den enar oss. Låt oss förbli en, som en och låt oss därför förbereda en framtid för oss själva genom att utveckla vårt land tillsammans"

Kamrat Mugabe beskrev sin uppfattning om enighetsintiativet och förklarade dess innebörden och betydelsen av bred enighet. i intervjun och uttryckte han tydliga åsikt för att enigheten i Zimbabwe stärks, och beskrev enighetsintiativets betydelse och beskrev samtidigt ZANU-PF partiets grundprincip i enighetsamarbetet.
 "Det finns inget element som handlar om att underminera Pan-Afrikanska principer här, om man ska säga någonting så är förhöjer detta den Pan-Afrikanska revolutionen"

President Mugabe avslutade sitt resonemang då han talade för enighetsamarbetet med en retorisk fråga. " Om man kan arbeta för att lösa saker tillsammans, är det då inte bättre än att gräla och släppa lös våld?"

Morgondagens självständighetensfirande går den breda självständighetens tecken. Presidenten kommer att hålla ett anförande inför folkmassorna som vanligt. 

Inga kommentarer: