torsdag 2 april 2009

"En kamp mer komplex än kampen mot Apartheid" - Kamrat Motlanthe talar på Metallarbetarnas Jobbkonferens

" Framåtskridande och framgång ges endast  till dem som fortsätter att vinna tillbaka det genom Kamp!!" 
- Sydafrikas President Kamrat Kgalema Motlanthe talar till Sydafrikas Nationella Metallarbetarförbund på Jobbkonferens Mars 2009

Inledning: 
Den 14 Mars 2009 höll Sydafrikas President Kgalema Motlanthe ett tal inför Sydafrikas Metalarbetares förbund på en jobbkonferens  talade om anställningstrygghet och delaktighet. Kamrat Motlanthe analyserade också effekterna av den finansiella krisen och vad som bör göras och uppmanade kollektivt ansvarstagande i kampen som han beskrev som en kamp mer komplex en kampen som fördes mot Apartheid.

Ett utdrag av talet följer nedan och kan vidga våra läsares perspektiv, särskild för dem som tror att Kamrat Motlanthe kommit från ingenstans och vill förstå Presidentens tankegångar bättre. i talet framgår hur Presidenten spelar en oerhört viktigt roll i att stärka sammanhållningen i det Sydafrikanska Samhället, utdraget är översatt från engelskan och kommer ursprunglingen från ANC's Hemsida. All text från Kamrat Motlanthes tal publiceras i kursiverad text.

[...]

Allvaret i våra nuvarande utmaningar kräver starkt ledarskap hos nyckelspelarna i vår ekonomi och svaren vi söker bör inte bara handla om "här och nu" utan bör styras framåt att forma den framtid vi alla strävar efter att bygga.

[...]
Den nuvarande ekonomiska krisen började som ett finansiellt problem för utvecklingsländer.
Men pågrund av globaliseringen och opropertioneliga ekonomiska maktrelationer så  spred sig inverkan av fick   Förenta Staterna och Europa till resten av världen.
Ändå så är effekten av detta olika från land till land.

För Afrikanska länder i synnerhet så bara ökade de negativa effekterna av mat och bränslekrisen som manifesterade sig tidigare 2008. Med begränsade resurser så sätter krisen bara mera press på regeringar och dess sociala partners i utvecklingsländer att spänna åt sina bälten för att garantera att de fattiga och sårbara inte lämnas att absorbera upp krisens chockar ensamma.
[...]

Vi enades alla om att vi behöver solidaritet mellan  alla Sydafrikaner för att garantera att krisen inte skadar vårt samhälles väv. De med större medel har ett ansvar gentemot dem som saknar medel. Vårt kollektiva ansvar är att arbeta tillsammans för att motstå krisen och garantera att de fattiga och sårbara skyddas så mycket som möjligt från dess effekter.

[...] 

Kom ihåg att detta är kamp som är mer komplex än kampen som fördes mot Apartheid och att den kräver ett mycket mer underfundigt  begrepp om strategi och taktisk medvetenhet.
Framåtskridande och framgång ges endast till dem som fortsätter att vinna tillbaka det genom kamp!! Mobilisera och Organisera alla omkring er att spela en roll i att rädda jobb och att förbereda sig för att delta i insatserna att skapa hederligt arbete.

[...]




Inga kommentarer: