fredag 24 april 2009

"Västlänningars uppförande på Durban 2 konferensen är ett stort fiasko" Ali Akbar Hashemi Rafsanjani


Bild ovan:   Ali Akbar Hashemi Rafsanjani
 
När vi fortsätter vår bevakning av Konferensen mot rasism i Genevé är det tydligt att det väcker många tankar.

 Vi vill passa på att uppmärksamma om att    samtidigt som  det är tydligt allt fler folk världen över ställer bestämda krav på att forna kolonialmakter måste ta sitt  historiska ansvar för de tragedier som kolonialism och strukturell diskriminering  rasism  och Apartheid orsakat, så får man inte glömma  att parallelt med detta  uttrycker folk världen över  stor besvikelse gentemot  att västerländska makthavare vägrar diskutera vår tids moderna Apartheid i Israel. 

Idag den 24:e april fokuserade fredagsbönen i Islamiska Republiken Iran på detta ämne och Ayatolla Rafasanjani  delade många människors funderngar kring Västmakternas oärliga  agerande i frågan.
Detta rapporterar ISLAMIC REPUBLIC NEWS AGENCY 

Den forne Presidenten i den Islamiska Republiken Iran ( närmare bestämt mellan 1989-1997)   Ayatollah Ali Akbar Hashemi Rafsanjani  ledde fredagböncermonin idag den 24:e April där  Durban 2 konferensen var ett aktuellt ämne som diskuterades då folk samlades vid Teherans Universitets Campus.

Rafanjani beskrev västmakternas agerande på konferensen som felaktigt uppförande och  avslöjade västerlmakternas falska  tal om mänskliga rättigheter:

"Västerlänningarna betedde sig felaktigt under Durban 2 konferensen. Västerlänningarnas beteende under sessionen visar att de inte  har någon övertygelse vad gäller kampanjer mot rasism.
 Västerlänningarna visade genom sitt agerande att de bara ropar anti-rasistiska slagord, detta är ett stort fiasko. Under sessionen blev det tydligt att västerlänningarnas  motto om mänskliga rättigheter  inte är äkta, och är därför inte att lita på.


Vi här på Röster på Zimbabwe har förskt att lyfta fram ett vidare perspektiv på konferesen mot rasism som har saknats i Svensk media. Vi delar den besvikelse över det antal västländer bojkottar eller arbetar för att sabotera konferensens framfart.

 Detta ovan är ett utdrag ur den Iranska Nyhetsbyrån Islamic Republic News Agency som speglar en sida av detta som våra etablerade medier har en ovilja att föra fram men som hursomhelst speglar en etablerad åsikt som delas av folk världen över. Vad som beskrivs av  ovan är ett praktexempel på västmakternas ovilja att ta ansvar, och ihåligheten i västmakternas tal om mänskliga rättigheter hanteras också träffsäkert. 

Viktigt att ta upp I relation till konferensen mot rasism var att många  delegationer till konferensen i Sydafrika  har tagit upp Islamofobin som en mycket allvarig orsak till ökad diskriminering i dagens värld, men vi hoppas att det inte hindrar våra läsare från att se klarheten i Herr Rafsanjanis budskap. 

Inga kommentarer: