torsdag 23 april 2009

"Den koloniala historien måste klaras upp för kunna återställa rättvisan för folk över hela världen"

Den koloniala historien måste klaras upp!

progressiv politik och internationell solidaitet präglar konferensen mot rasism i Geneve
Imperialismens bojkott, hindrar inte progressiva nationernas framfart. Här kommer ännu ett exempel på en delegation från en medlemstat som är aktiv i den alliansfria rörelsen.
Röster För Zimbabwe fortsätter bevakningen av Konferensen mot rasism i Genevé enligt Kamrat Patrick Anthony Chinamasas devis - vi kan alla lära något av varandra. Västmedias begränsande bevakning av denna betydelsefulla konferens är pinsam och en skymf mot världens kämpande folk. Vi fortsätter att rapportera och vi fortsätter att inspireras.

Kamrat Choe Myong Nam tog tillfället i akt i sitt anförande å Demokratiska Folkrepubliken Koreas Delegations vägnar förklara sambandet mellan rasismens historia och kolonialismen.  Demokratiska Folkrepubliken Korea visar uppvisar gott föredömme och tar beslutsamt ställning för  progressiv internationell solidaritet.
Genvé 23:e April 2009

Kamrat Choe Myong Nam beskrev den koreanska erfarenheten av kolonialt förtryck och slaveri under Japanska imperialismen och upplyste om nödvändigheten över att alla utbildas om kolonialismens historia.

 Demokratiska Folkrepubliken Koreas delegation tog beslutsamt ställning för de kämpande folken i hela världen som drabbats av kolonialism och slavhandel: 

"samtida former av rasism och rasmässig diskriminering som nu är förhärskande i många delar av världen är djupt rotade i sådanna orättvisor som kolonialismen transatlantisk slavhandel och apartheid." Kamrat Choe Myong Nam beskrev  

 DFRK's delegations övertygelse om att: "det är av högsta vikt att ta itu rasismens historia på ett riktigt sätt om vi vill få bukt med det en gång för alla, då gågna tiders ouppklarade missbruk är en källa till nuvarande och framtida missbruk".

 Därför kritiserade DFRK's delegation historierevisionsmen som än idag i det nya århundradet glorifrierar krigsförbrytare och betonade att koloniala historien måste klaras upp för att återställa rättvisan för alla offer för rasism bara för Koreas folk utan för folk över hela världen.  
DFRK's delegation framhöll också nödvändigheten av att kolonialmakterna tog sitt ansvar för rasdiskrimineringen och att de var skyldiga att förse de stater och folk som fallit offer för den systematiska rasismen med skadestånd. 

Under delegationens anförande brast åhörare upprepade gånger ut i spontana applåder inför budskapet som framfördes.
 
 Delegationen avslutade med att understryka hur det Koreanska folket kommer att fortsätta att ytterligare stärka sitt socialistiska system med folket i centrum, vilket garanterar jämlikhet, värdighet rättvisa och utveckling för alla folk likväl som att delta aktivt i internationella insatser för att skapa en ny värld fri från rasism och rasmässig diskriminering.  DFRK'S delegation beskrev också problematiken med Islamafobi
Ett gott intiativ. Den aktiva debatten fortsätter!

skrivet av Jan, Röster för Zimbabwe

Inga kommentarer: