söndag 19 april 2009

Sjävständighetsfirande i fredens och den breda enighetens tecken





Den 18 april samlade Zimbabwes folk vid nationella sportstadion för att fira Zimbabwes 29 års dag som självständig republik. I den breda enighetens tecken. President Mugabe talade till folket och tände den traditonella självständighetsfacklan. Bilderna ovan visar också firande människor närvarande vid stadion och Republikens försvarstyrkors självständighetsparad dagen till ära. Kamrat Mugabe beskrev också folket och landets strävande som naturliga och rättfärdiga och uppmanade EU och Förenta staterna att upphöra med sina illegala sanktioner.

Presidenten underströk också behovet av en stark enighet och sade "vi måste skapa oss en atmonsfär av tolerans, att behandla varandra med värdighet och hyfs oberoende av ålder kön, etnisitet stam politisk- eller religös- tillhörighet" 

Tydligt var att under gårdagens firande så samlades många människor för att fira i den breda enighetens tecken på sportstadion hänge banderoller med texten "avlägsna sanktionerna stöd den inkluderande regeringen" sanktionerna, var ett ämne som självklart diskuterades under dagen. Kamrat Mugabe betonade betydelsen av sammanhållning, stablitet fred och försoning.


Inga kommentarer: