fredag 3 april 2009

Ny betydelsefull utrustning når jordbruket från Folkrepubliken Kinas Centrala Folkregering

Zimbabwes Vicepresident har beskrivit Kina som en vän i alla väder, Folkrepubliken Kina har stött Zimbabwes folk sedan befrielsekampens dagar och de båda länderna har ett mångsidigt samarbete på såväl regerings som partinivå, och över många samhällsektorer. Inom Jordbruket har samarbetet varit väl etablerat länge, och ZBC NEWSNET RAPPORTERADE IDAG om en god fortsättning på detta utbyte.

Ny utrustning har distribuerats till jorbrukarna där ibland dem förutom plogar och planterar hela 384 nya traktorer m.m. Artikeln  beskriver en fas i jordbruksmekaniseringsprogrammet och hur folkrepubliken Kina grundat på ZANU-PF Regeringens se åt öst politik bidragit med framstående insatser på många områden av den Zimbabwiska samhällsekonomin. 1000 Jordbrukare har nu tillgodosätts med ny utrustning, detta väcker en ny entusiasm hos de jordbrukare som tagit notering av Regeringskabinettets prioritering på att trygga matproduktionen, som en del av den nya ekonomiska planen som lanserades i mars månad.

Den nya utrustningen har nått jordbrukarna genom Zimbabwe agriculture development Company, som tilldelats denna utrustning från Folkrepubliken Kinas Centrala Folkregering, enligt ett avtal som blivit möjligt genom se åt öst politiken.

Inga kommentarer: