söndag 5 april 2009

Zimbabwe: Den mångsidiga revolutionen och den ovärdeliga enigheten

Zimbabwe - Den  mångsidiga revolutionen och den ovärdeliga enigheten

“Vårt samvete är klart vi kommer inte gå tillbaka. Vi kommer att forsätta att göra ekonomisk och social rättvisa för hela vårt folk utan rädsla”


- Kamrat President Mugabe talar klarspråk på Förenta Nationernas millenium konferens 8:e September 2000.

Zimbabwe - Afrikas hopp: Ett progressivt föredöme
Ett språkrör för världens kämpande folk på den internationella arenan.


Robert Gabriel Mugabe är en man, men i sin egenskap av stats och regeringschef för Självständiga Republiken Zimbabwe är han också en förkämpe för befrielsekampens revolutionära ideal om självständighet, självbestämmande rätt, människovärde och revolutionär enighet. 

Kamrat Mugabe talar med bestämdhet och medvetenhet inte bara för Zimbabwes progressiva folkmassor som kämpat länge mot kolonialismen. ute på den internationella arenan ger denne man också en röst till de kämpande folk som inte har någon. På detta sätt står Kamrat Mugabe upp för att hävda alla kämpande människors rättigheter i internationella  organisationer som allt för ofta domineras av en förlegad kolonialistisk och imperialistisk ordning.

Många s.k experter gör sitt för att med alla möjliga medel “isolera” Zimbabwe. Smutskastningen i media, den är ett sett, de illegala sanktioner och embargon som väst utsätter Zimbabwe för är ett annat. 

Andra sprider lögner om revolutionären som blev en tyrann, eller frihetskämpen som blev en diktator.  

Få tar sig tid att verkligen lyssna till vad veterankämpen som är så rik på revolutionär erfarenhet har att säga. De som sannerligen tar sig tid att förstå Zimbabwes dynamiska utveckling, de förstår att revolutionen inte är så enkelspårig som vissa vill få det till.
Den Anti-imperialistiska kampen är mångsidig: 
Den nya världen mot den gamla världen

I världen finns det ännu motsättningar mellan den postkoloniala världen och de gamla  revanschsugna kolonialherrarna 
Kamrat Mugabe är inte blyg vad gäller att ta upp denna fråga, särskilt inte i internationella sammanhang, detta har gjort att Mugabe vunnit de kämpade folkens respekt världen över särskilt för hans principfastna ställningstagande emot nykolonialism och imperialism och för självständighet, självbestämmande och social rättvisa.

På milleniumkonferensen 2000 sade han såhär:

“Vi är antingen skaparna av en ny värld baserade på nya demokratiska principer om ekonomisk och social rättvisa eller så förbli vi i den gamla världen. Med några erövrar-nationer vilka fortfarande är fast vid att krympa några andra nationers rättigheter medan de utökar sin erövring”


Försvara självständigheten - en Revolutionär uppgift

Kamrat Mugabe har sagt att ingen utmaning eller möda någonsin kan besegra känslan av att vara självständig. Med rätta är det viktigt att belysa varför försvarande av självständigheten är en mångsidig och högst revolutionär uppgift.
enigheten i Zimbabwe myter och verklighet

Självständigheten utgör utgångspunkten för ett självständigt samhällsbygge och för att trygga självständigheten så behövs en stark enighet.

De som fnyser åt enighetsintiativet i Zimbabwe och anklagar det för att endast vara en överenskomelse mellan “toppar”   är ofta sådana som pga av okunskap inte inser Folkmassornas och gräsrotsrörelsens roll i skapandet av den Självständiga Republiken Zimbabwe, och   drivkrafterna  i samhällsutvecklingen. 

Många förstår heller inte djupet i den komplexitet som finns inom det Zimbabwiska samhället, allt för många ser på utvecklingen i Zimbabwe allt för ensidigt.
Här i väst har man alltså som jag anser det, inte riktigt hängt med i utvecklingen.
Ointresset i media förvränger verkligheten

Trotts att folk i hela Sverige och andra länder brann så mycket för att se ett slut på apartheid. Så har man på ett mycket överraskande sätt visat ett stort ointresse för revolutionens utveckling på samhällsbyggets område, efter självständigheten.
Man talar i västmedia om ett ledarskap skilt från folket, men sanningen som råder, den handlar mer om att västmedia är skild från både ledarskapet och folket.
Sedan finns det tvärtom dem som tror de vet hur en revolution måste se ut, som avfärdar Zimbabwes samhällsutveckling för att inte vara “äkta”, men det Zimbabwiska ledarskapet vet om att man inte bara kan följa boken. De känner väl enighetens och självständighetens betydelse och samhället utvecklas ständigt och svarar mot de utmaningar som finns i världen idag.

I Zimbabwe går det inte att följa färdiga mallar, men detta gör inte samhällsutvecklingen mindre progressiv i Zimbabwe - tvärt om, Folkets praktiska verklighet och behov formar samhällsutveckligen.

Enighet betyder inte ensidighet:
Behovet är stort av att ge ett vidare perspektiv på Zimbabwiska revolutionen.

Vi här på röster för Zimbabwe försöker hela tiden visa på hur samhället som vuxit fram genom gräsrotsrörelsens enhetliga kamp, har många sidor. Enighet betyder inte ensidighet och Det Zimbabwiska samhället är ett i allra högsta grad levande samhälle. länge har man försökt från väst att arbeta för att splittra folket i Zimbabwe, att söndra för att härska.  Efter senaste presidentvalet (Juni 2008) tog President Mugabe ett nytt intiativ till att stärka enigheten i samhället  vilket har lett fram till ett brett samarbete över partigränser på vilkoret att oppositionen måste lämna imperialismen bakom sig, sätta folket och nationen främst. 

Zimbabwes folk samlar sig alltså, i en tid av prövning för att hävda sin rätt självständighet, för att slå vakt om revolutionens landvinningar.

 Zimbabwierna markerar till härskarna i den gamla världen att i fred och enighet går vi vår egen väg, vi är herrar över vårt eget öde, försök ni med era saboterande åtgärder, vi står ändå fast vid enigheten.
Framåt för enigheten: 
Ett utmärkande  karaktärsdrag för den Zimbabwiska revolutionen

Tydligt i det Zimbabwiska samhället, enda sedan befrielsekampens dagar är den bestämda, mentaliteten om en för alla och alla för en. Vad som är svårt för västmedierna att smälta i det här sammanhanget är att det är samma gräsrotsrörelse som ledde folket till seger i kampen mot kolonialismen som än idag samlar folket i samhällsbygget för självständigheten och konsekvent emot imperialismen. åtgärderna att splittra folket i Zimbabwe har misslyckats, därför försöker man nu istället dölja att det görs framsteg i samhällsbygget i dagens Zimbabwe. Mediabevakningen är sannerligen ensidig och man vill skapa bilden av ett hjälplöst folk som egentligen inte har åstadkommit någonting. men som Robert Mugabe uttryckte det vid självständighetsfirandet 2008. “Låt enighet och mer enighet vara vårt motto

Etablerad media vill gärna försöka dölja det allt som är progressivt i det Zimbabwe

Det är inte Kamrat Mugabe som lever i den gamla världen, ty det har ingenting att göra med en människas ålder. Kamrat Mugabe lever för den mångsidiga revolutionen och tydligt är att de är dem som är fast i samma gamla glåpord förlegade kolonialperspektiv, fördomar ogrundade illegala sanktioner och krigshets som lever världsfrånvända.

Ensidig mediabevakning är inte ett bevis för ensidig samhällsutveckling. 
Vi vill påminna alla våra läsare om djupet i enigheten som är den Zimbabwiska revolutionens Stora styrka och vi skriver ständigt nya artiklar för att låta den inspirerande, dynamiska och levande revolutionära enighetsandan från Zimbabwe komma fram. 

Röster för Zimbabe erbjuder ett annat perspektiv

Vi arbetar hårt för att göra det möjligt för alla våra läsare att ta itu med vanliga missförstånd.

Det allra vanligaste är myten att Zimbabwes ledarskap skulle vara skilda från folket. Ett tveksamt påstående som mest pekar på hur lite de flesta “professionella journalister” egentligen känner till om gräsrotsrörelsens avgörande betydelse för den självständiga statens uppkomst och vidare utveckling. Kamrat Mugabe sade med rätta att: “En kamp som åtnjuter folkets fulla stöd kan aldrig misslyckas hur långdragen den en må vara”

 Folket vet att de har många utmaningar framför sig, men folket vet också att den uppnådda självständigheten är ett levande bevis på den revolutionära enighetens styrka.

Det är sant att Samhällsutvecklingen sedan må ha många olika dimensioner, men enigheten utgör ändå en ofrånkomlig grundsten i samhället, en revolutionär enighet som sammansvetsats genom kamp. en revolutionär enighet som utbildat och stärkt folkets massor och givit dem verktygen att bli herrar över sitt eget öde.

Västerländsk media försöker ofta påstå på att folkets ledare inte visar folket genuint intresse, men det är en ologisk omöjlighet eftersom att gräsrotsrörelsen som samhället vilar på lever och utvecklas av och med folket.
 
Ifrågasätt etablerad västmedia:
kom närmare gräsrotsrörelsen och de kämpande folkets vardag
LÅT DIG INSPIRERAS

Västerländsk media är de som visar genuint ointresse för utvecklingen i Zimbabwe. 
Vi har tidigare skrivit om gräsrotsrörelsens betydelse för utvecklingen av det självständiga samhället. Den för in dimensioner av samhällsutvecklingen och revolutionen I Zimbabwe. Denna artikel är mycket bra för dem som är nyfikna att se mer av hur det politiska livet skiljer sig i progressiva befrielserörelsernas Afrika gentemot borgarnas Sverige. Denna artikel utvecklar också perspektivet om den mångsidiga revolutionen i Zimbabwe som aldrig når västerländsk etablerad media.

Inga kommentarer: